“Farkında olsanız da olmasanız da, her zaman neyi kafanıza takacağınızı seçiyorsunuz.”

Seçimler kendi içinde ayrılırken nelerin kafaya takılıp takılmayacağına önem verilenler adı altında belirli seçimler yapıyoruz. Kimimiz düşüncelerimizin doğrusu ya da yanlışı arasında gidip gelirken kendimizi keşfetmek için yaşadığımız bir çok duyguyu ister istemez kafamıza takıyoruz. Özel yaşımımızda, iş hayatımızda ya da kişisel gelişimimiz içinde gidip geldiğimiz düşünceler asıl kafaya takma sanatını ortaya koyuyor.

Geçtiğimiz günler içinde ünlü bir kültür sanat mağazasınız çok satılanlar bölümünden bir kitap aldım. Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı adı altında. Kapağı oldukça çekici renkte, adeta pozitiftik saçıyor. Hele ki kitapları incelerken azıcık negatif duygunuz varsa hızlı adımlarla kasaya ulaşıp 20 Türk lirasını çıkarıveriyorsunuz cüzdanın içinden.

Dün gece kitabı okumaya başladım, paragrafları ayrı ayrı eşimle tartıştım hatta sosyal medya hesabıma kafama kedimi oturtup bir fotoğraf yükledim. Yukarıda gördüğünüz gibi, ben bu ara kedimi kafama taktım ‘Neden bu kadar zayıfladı?’ diye. 🙂 şaka bir yana ülke geleceği, yaşamın zorluklarına hazır olabilecek çocuklar yetiştirebiliyor muyum? İyi bir anne olabilecek miyim? Yaşama katkı sağlayacak neler yapabilirim derken, kafama taktığım düşüncelerin ağırlığı fiziksel kilomu aştı.

Evet öyle bir zaman içinde yaşıyoruz ki durmadan düşünen, üreten üretmek için çaba harcayan insanlar oluyoruz. Toplumumuzun %100’ü böyle diyemeyeceğim ama bizim evimizde üretmek, yararlı şeyler oluşturmak için çaba sarfediyor bunun farkındayım. Amaç bunları kafaya takmakken nasıl oluyor da ufacık sözleri, duygu durum değişikliklerini kafaya takıyoruz aklım almıyor. Kimimiz arkadaşının ağzından çıkan iki kelimeyi günlerce büyütüp kafasına takarken kimimiz yaşam için ne yapabilirim? düşüncesiyle ustalık gerektiren kafaya takma sanatını çözüyor. Kitabı şu an tamamen bitirmiş değilim, yazılan her cümle çok anlam barındırıyor, kafa karıştırıyor ve biraz daha düşünerek okumak istiyorum en azından kendi kişisel gelişimim için. Bu kitapla kişisel gelişimim ile ilgili değişim yapabilir miyim? Ön yargılı olmak istemiyorum ama yapamam gibi duruyor. Deneyimlenmek, doğaçlama yaşamak ve ön önemlisi duygularımı paylaşarak yaşamak istiyorum. Hal böyle olunca da ister istemez çok şey takılıyor kafaya. Geçtiğimiz yıllarda Durdurulamayan Kafa adlı kitap okumuştum işte aynı öyle durmaz sanıyorum kafa… öylece koşar düşünceler. Kendi kafamı durdurmaya çalıştığım anlardan birinde hayatta bir çok şeyi sorgulamayı pas geçtiğimin biraz biraz farkına vardım. Sanırım bu süre içinde biraz kendimi sorgulamam gerekli. Asıl konuya dönersek kitap tamamen para karşılığı yapılmış diyemem, anlayana anlayabilene fazla seçenek sunuyor umarım az da olsa katkı sağlarsınız. Anneannemin son bir cümlesiyle kitabımı okumaya devam etmek isterim;

“Kafana tokadan başka bişey takma, çünkü gereksiz.”

Ustalık gerektiren kafaya takma sanatında uğraştırıcı düşünceleri kafanıza takmanız dileğimle. Küçücük bir okuma anımı sizinle paylaştım. ♥️

Sevebilirsin...

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir